Wat leuk dat je interesse hebt om jouw kind aan te melden.
De eerstvolgende groep start op 16 mei 2025.
Laat hieronder jouw gegevens en die van jouw kind achter, dan nemen wij telefonisch contact met je op om een intake te plannen.
Wil je een observatieverslag van de ontwikkeling van je kind? Na deelname aan minimaal twee periodes (12 bijeenkomsten) is het mogelijk om een uitgebreid verslag te laten maken.
Dit verslag helpt je als ouder gedrag van jouw kind beter te begrijpen. Ook helpt het enorm bij gesprekken met leerkrachten en andere professionals bij het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en op de basisschool.
Een oudervoortgangsgesprek is een vast moment dat we plannen om observaties en het gedrag van jouw kind in detail te bespreken. Zo weet je hoe het gaat en waar je zelf thuis al gericht mee aan de slag kunt.
Soms kun je wel wat hulp gebruiken bij een gesprek op school (of kinderdagverblijf of peuterspeelzaal). Wij stemmen regelmatig af met leraren en begeleiders en geven aanwijzingen en advies hoe zij hun aanpak het best kunnen afstemmen op jouw kind.
Het is heel begrijpelijk dat je twijfelt! Kijk gerust even bij de kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong, maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee en kunnen samen bekijken of jouw kind inderdaad een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Soms kunnen we ook een keer proberen of je kind goed in de groep past.
Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen vanaf ongeveer 2,5 jaar meedoen, vooral als ze goed kunnen aansluiten bij de onderwerpen die we bespreken. Voor de kleutergroep geldt een leeftijd van 4 tot 6 jaar. We kijken altijd samen in hoeverre je kind er klaar voor is om te starten en of hij/zij zich goed kan mengen in de groep.
Daarnaast kijken we of er op dat moment een plekje vrij is!
Je kunt je kind binnenbrengen en er is gelegenheid om rustig afscheid te nemen. Daarna starten we het programma met een onderwerp, vaak aan de hand van een filmpje, liedje of ander materiaal. Als het onderwerp is geïntroduceerd, gaan we aan de slag met allerlei leuke activiteiten die elke week weer anders zijn. Er is altijd een beweegmoment en in de pauze is er tijd om te drinken, een tussendoortje te eten, gezellig te praten over het onderwerp of wordt er een boekje gelezen. Aan het eind van de ochtend/middag delen de kinderen wat ze hebben gedaan en wat ze hebben geleerd.
De kosten voor de peergroups worden meestal niet vergoed. Ouders betalen deze zelf, tenzij de peergroup is opgenomen in het persoonsgebonden budget (PGB).
We merken dat kinderen het meestal juist heel leuk vinden bij de UkIQ! We doen ons best om in te spelen op de interesses van je kind en hem/haar genoeg uit te dagen, zodat hij/zij gemotiveerd blijft. Natuurlijk kan het voorkomen dat een activiteit niet zo goed bevalt, maar we zorgen altijd voor een fijne sfeer en proberen er iets leuks van te maken. En ja, soms doen we ook dingen die even niet zo leuk lijken om aan een groeimindset te werken 😉.
Mocht je merken dat de UkIQ toch niet goed aansluit bij je kind. Laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we helpen om ervoor te zorgen dat je kind het weer leuk gaat vinden! Na afloop van een periode (6 weken) beslis je of je kind doorgaat met de volgende reeks bijeenkomsten.
Het is geen strikte eis dat je kind zindelijk moet zijn om mee te mogen doen, maar het is wel fijn als je kind zover is. We gaan tijdens de pauze naar de wc en we verschonen in principe niet tussendoor, tenzij er natuurlijk een ongelukje gebeurt.
Momenteel bieden we de peergroups enkel op vrijdag aan.
We begrijpen echter dat andere dagen misschien beter uitkomen en zouden graag bij voldoende animo meerdere peergroups per week aanbieden. Laat het ons weten als je interesse hebt, dan onderzoeken we de mogelijkheden!
Veerle van Bergen
+31 (0)6 -444 66 007
Laan der Middeleeuwen 49
5346TM, Oss
KVK: 91043697
Privacy Statement
Algemene voorwaarden